Evo zašto je potrebno da nosimo SPF i preko zime

Evo zašto je potrebno da nosimo SPF i preko zime

Zima donosi hladne dane, snežne pejzaže i topli osjećaj ispod debelih džempera. Međutim, postoji jedan aspekt zime o kojem se često ne razmišlja – štetno djelovanje sunčevih
zraka. Iako su dani kraći, sunce i dalje ima moć da ošteti našu kožu. Zato je važno da tokom cijele godine, uključujući i zimske mjesece, koristimo zaštitni faktor (SPF) za kožu. Zimske aktivnosti poput skijanja, sankanja ili šetnje po snijegu mogu izložiti našu kožu značajnim količinama UV zračenja. Snijeg reflektuje sunčeve zrake, što povećava rizik od
opekotina od sunca i drugih oštećenja kože. Čak i kada je oblačno, UV zraci prodiru kroz oblake i mogu izazvati štetu.

Osim spoljnih aktivnosti, i svakodnevni unutrašnji faktori mogu uticati na kožu tokom zime. Grijanje u zatvorenim prostorijama, niska vlažnost vazduha i česte tople kupke mogu isušiti kožu, čineći je osjetljivijom na štetne uticaje sunca.

U tom kontekstu, Spa Abyss kozmetika nudi širok asortiman proizvoda sa SPF-om različitih faktora zaštite, kako za tijelo, tako i za kožu lica. Ovi proizvodi pružaju efikasnu zaštitu od sunčevih zraka tokom svih godišnjih doba, uključujući i zimu, osiguravajući vašoj koži potrebnu njegu i zaštitu.

Dakle, ne zaboravite na svoj SPF čak i kada napolju pada snijeg ili je oblačno. Zaštita od sunca je ključna za zdravu kožu tokom cijele godine, a Spa Abyss kozmetika ima sve što vam je potrebno da je održite blistavom i zaštićenom.